Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τείχος και στο Παρίσι

Το Παρίσι δαπανά 20 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός προστατευτικού φράγματος γύρω από τον Πύργο του Άιφελ

 ώστε να αντικατασταθούν οι προσωρινές δομές που είχαν στηθεί μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.
 "Δυστυχώς, ο κίνδυνος της τρομοκρατίας δεν έχει φύγει", δήλωσε ο αντιδήμαρχος Jean-François Martins σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι. "Δεν είναι τείχος, είναι μια αισθητική περίμετρος."
 Ο Martins δεν επιβεβαίωσε μια έκθεση στην εφημερίδα Le Parisien της Πέμπτης ότι θα πρέπει να οικοδομηθεί γύρω από το πλάτωμα του πύργου μια καθαρή δομή από γυαλί. Η μορφή της νέας δομής θα εξαρτηθεί από τις λύσεις που θα προταθούν ως απάντηση στην έκκληση της πόλης για την υποβολή προσφορών, είπε.
 Οι προσωρινές και κινητές μεταλλικές μπάρες σποραδικά άρχισαν να εμφανίζονται το 2015 και έχουν τεθεί σε διαρκή ισχύ από τότε που η Γαλλία φιλοξένησε το EURO 2016 το περασμένο καλοκαίρι.
 Η νέα "αιρθητική περίμετρος" (που δεν είναι τείχος!) θα περιλαμβάνει το χώρο κάτω από τον πύργο, καθώς και δύο μικρές λίμνες στις δύο πλευρές του, μια περιοχή περίπου 200-300 μέτρα. Πρέπει να είναι σε θέση να σταματήσει τις σφαίρες και τα οχήματα, είπε.
Οι τουρίστες θα είναι ελεύθεροι να εισέλθουν στην περιοχή μετά από έλεγχο ασφαλείας, με την απαιτούμενη πληρωμή, μόνο για να πάνε μέχρι τον ίδιο τον Πύργο.
 Ο Martins είπε ότι δεν νομίζει πως το θέαμα ενός ακόμη μέτρου ασφαλείας στο Παρίσι - όπως οι πλήρως οπλισμένοι στρατιώτες σε περιπολία, που είναι πλέον κάτι συνηθισμένο- θα αποτρέψει τους τουρίστες. «Αυτό που τρομάζει τους τουρίστες είναι η έλλειψη ασφάλειας κι όχι η ασφάλεια», είπε.
 Η νέα δομή θα είναι η πιο ορατή και μόνιμη αλλαγή στο τοπίο του Παρισιού για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.