Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ και Ρωσία βλέπουν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο



ΗΠΑ και Ρωσία βλέπουν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Δηλώσεις-μπαρούτι από Μόσχα και Ουάσινγκτον

 Ο Στιβ Μπάνον, είναι επικεφαλής στρατηγικής των ΗΠΑ και δεξί χέρι του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην πρόεδρος του ιστότοπου Breitbart, εκφράζοντας τις ιδέες της «εναλλακτικής δεξιάς» της Παλαιάς Τάξης.
Όπως μεταδίδεται, είναι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε στο χείλος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.
Μιλώντας στην Huffington Post ένας καθηγητής ιστορίας, από τον οποίον ο Μπάνον πήρε συνέντευξη το 2009 στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ του, Generation Zero, το σημερινό «δεξί χέρι» του Τραμπ δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι πλησιάζει ο Γ' Παγκόσμιος και μάλιστα προσπάθησε να πείσει και τον ίδιο να το πει on camera.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο καθηγητής Ντέιβιντ Κάιζερ, ο Μπάνον του είχε ζητήσει να πει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος μιας μεγάλης κρίσης, την οποία ονόμαζε «fourth turning» (κλείσιμο του κύκλου), επηρεασμένος από τη θεωρία Strauss–Howe σύμφωνα με την οποία η Αμερικανική ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε περίπου 80 χρόνια.
Προειδοποιεί και η Ρωσία
«Η Ρωσία θεωρεί την ανάπτυξη στρατιωτών του ΝΑΤΟ και στρατιωτικού υλικού στις χώρες της Βαλτικής, στην Πολωνία και στη Γερμανία απειλή και δεν έχει πληροφορίες για το πώς και πότε θα τελειώσει αυτή η ανάπτυξη».
Αυτό δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξέι Μέσκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.
«Η Μόσχα παρακολουθεί το θέμα στενά και πως θα διασφαλίσει πως η δική της ασφάλεια είναι εγγυημένη», προσθέτει και συνεχίζει, αφήνοντας να εννοηθεί πως το σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι ορθάνοιχτο.
«Αυτή η ανάπτυξη είναι, φυσικά, απειλή για εμάς. Και ποιος είπε ότι θα τελειώσει με αυτό; Δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βλέπουμε Γερμανούς στρατιώτες στα σύνορά μας».
Την ίδια ώρα η Ρωσία χαρακτήρισε την Ρουμανία ως «προφυλακή του ΝΑΤΟ» και απειλή εξαιτίας του ότι φιλοξενεί χερσαία βάση αντιπυραυλικής άμυνας, εχθρική προς την Ρωσία.
«Η στάση της Ρουμανίας και η στάση της ηγεσίας της, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε προφυλακή, είναι μια ξεκάθαρη απειλή για εμάς«, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Αλεξάντερ Μπότσαν-Καρτσένκο, ένας ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Τα σχόλια της Μόσχας συμπίπτουν με την ανάπτυξη χιλιάδων ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών και βαρέος οπλισμού στην Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής και την νοτιοανατολική Ευρώπη–η μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων της Συμμαχίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
EL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.