Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΓΑΤΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ βρήκε την ΑΓΑΠΗ, τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

 Αγγλία, Κέντ,  νεαρός γατο-βαλεντίνος βρήκε αγάπη και στοργή στην παντοτινή του οικογένεια, τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο  πέρφεκτ (purrr-fect) γατούλης Tommy Tucker βρέθηκε αδέσποτος στο δρόμο, κοντά σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο στο Rochester(Kent).
 πεινούσε πολύ και όταν άρχισε να κλαίει δυνατά, ο υπεύθυνος προσωπικού τον λυπήθηκε, τον έβαλε μέσα στο γραφείο και του έδωσε τροφή.
Ο μικρούλης -περίπου έξι μηνών- Tommy Tucker αισθάνθηκε ασφαλής, βρήκε ζεστή αγκαλιά και γουργούριζε ασταμάτητα.
Κάθε μέρα επέστρεφε στο γραφείο, για να δειπνήσει εκεί.  Το προσωπικό κατάφερε μέσα σε λίγες βδομάδες  να κερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του.
όταν σιγουρεύτηκαν ότι ο γατούλης -που έχει το σημάδι μιας μεγάλης  καρδιάς στο στήθος- δεν θα απομακρυνθεί όταν κάποιος τον πλησιάσει, κάλεσαν   την "Animals Lost And Found" στο Kent
η υπηρεσία αυτή, επισκέφτηκε το γραφείο, έκανε έλεγχο για μικροτσίπ στο ζώο και βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ιδιοκτήτης.
ήταν προσφανές ότι ο Tommy Tucker ήταν πολύ μικρός και ευάλωτος για να ζήσει μόνος του έξω στο δρόμο, έτσι διασώθηκε από την φιλοζωική οργάνωση  Anim-Mates, που αποφάσισε να προωθήσει την υιοθεσία του.
η Bobbie Bajwa (υπεύθυνη για τις υιοθεσίες του καταφυγίου) είπε ότι μετά από μια βδομάδα, το στομάχι του γατούλη έστρωσε και πήρε λίγο βάρος.είναι εξαιρετικά στοργικός και απαλός, ένα τέλειο κατοικίδιο ζώο για οικογένεια, γουργουρίζει αδιάκοπα και απολαμβάνει χάδια και αγκαλιές"
"συνήθως κρατούμε ένα αδέσποτο για τουλάχιστον ένα μήνα, σε περίπτωση που εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης του, αλλά στην περίπτωση του Tommy Tucker όλες οι προσπάθειες για εντοπισμό του ιδιοκτήτη του ήταν ανεπιτυχείς.
ο Tommy Tucker στειρώθηκε, εμβολιάστηκε, αποπαρασιτώθηκε και υιοθετήθηκε από μια τοπική οικογένεια.
πηγή 14-2-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4217220/Stray-cat-heart-chest-finds-love.html
http://www.kentonline.co.uk/medway/news/cat-wears-his-heart-on-120110/
-----------------------------------------------
στην Ελλάδα ένας γατο καρδούλας -που έχει επίσης το σημάδι της καρδιάς στο σώμα του- δεν έχει βέβαια την ίδια τύχη.
έζησε και θα ζήσει αδέσποτος, αφού κανείς δεν συγκινήθηκε από την ιδιαίτερη εμφάνιση, την καλοσύνη και το μήνυμα που εκπέμπει η εικόνα του.
οι υπηρεσίες για τον έλεγχο ενός αδέσποτου, τη στείρωση, τον εμβολιασμό και την αποπαρασίτωσή του, υπάρχουν μόνο στο όνειρο του ΄Ελληνα φιλόζωου.
και βέβαια το κυριότερο, η μέριμνα για την υιοθεσία του και ο έλεγχος της οικογένειας που θα αναλάβει για πάντα το ταλαιπωρημένο ζώο είναι διαδικασία που καλύπτεται σε άλλες -πάντως όχι στην Ελλάδα- ευρωπαϊκές χώρες.

  
   














http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/02/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.