Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

«Η Παναγία θα παντρευτεί τον Μωάμεθ στον παράδεισο» Οργή των Αιγύπτιων Χριστιανών για σχόλιο μουσουλμάνου θεολόγου VIDEO



 Την οργή της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου προκάλεσε η δήλωση του μουσουλμάνου θεολόγου Σαλέμ Αμπντέλ Γκαλίλ πως ο προφήτης Μωάμεθ θα παντρευόταν τη Θεοτόκο στον παράδεισο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, ο Γκαλίλ, θεολόγος στο Πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ στο Κάιρο, προέβη στην εμπρηστική δήλωση στην τηλεοπτική του εκπομπή, υπό τον τίτλο «Οι μουσουλμάνοι ρωτούν».
«Υπήρχαν μόνο τέσσερις τέλειες γυναίκες. Η Μαριάμ (Μαρία), η Ασίγια, σύζυγος του φαραώ, η Καντίζα μπιντ Χουβαϊλίντ, (η πρώτη σύζυγος του Μωάμεθ) και η Φατιμά, η κόρη του προφήτη...ο ίδιος ο προφήτης αναφέρθηκε στην υψηλή θέση της Μαριάμ. Και μπορώ εγώ να τη μειώσω, λέγοντας πως αφορά μόνο σε ένα συγκεκριμένο χρόνο και χώρο; Όχι. Επελέγη ανάμεσα στις συζύγους και των δύο κόσμων. Τέσσερις γυναίκες επελέγησαν, μαζί με τη Μαριάμ, και η Μαριάμ είναι η πρώτη μεταξύ τους. Και αυτή θα είναι η σύζυγος του αγαπημένου μας Μωάμεθ στον παράδεισο, και θα είναι η πρώτη που θα μπει στον παράδεισο μαζί με τους μεγαλύτερους προφήτες. Και όχι μόνο με του προφήτες, αλλά με τους μεγαλύτερους προφήτες».

Σύμφωνα με το RT, τα σχόλια του Γκαλίλ προκάλεσαν την οργή μελών της χριστιανικής μειονότητας στην Αίγυπτο, με τον Ναντέρ Σούμπι, της χριστιανικής νεολαίας των Ορθοδόξων Κοπτών, να απαιτεί συγγνώμη. «Εμείς οι χριστιανοί δεν αναγνωρίζουμε άλλη διάσταση της Παρθένου Μαρίας πέρα από την αγιότητα, την αγνότητα και την παρθενία της. Η Παρθένος Μαρία δεν θα χάσει ποτέ κανένα από αυτά» είπε, σύμφωνα με την προοδευτική εφημερίδα Elaph.
Σημειώνεται πως η Θεοτόκος Μαρία έχει σεβαστή θέση στο Ισλάμ, καθώς θεωρείται ότι παρέμεινε αγνή όλη τη ζωή της- και κάποιοι μουσουλμάνοι λόγιοι έχουν πει ότι θα γινόταν η σύζυγος του προφήτη στη μετά θάνατον ζωή, ωστόσο δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο Κοράνι ή σε άλλα ιερά κείμενα του Ισλάμ.
(huffingtonpost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.