Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

24χρονος Αλβανός μπήκε παράνομα στην Αγγλία και εγκατέστησε εργαστήριο κάνναβης για να βοηθήσει οικονομικά το γιο του που περίμενε μόσχευμα στο νοσοκομείο, μαζί του συνελήφθη ένας 20χρονος Βιετναμέζος λαθρομετανάστης, που δούλευε ως κηπουρός στην καλλιέργεια της κάνναβης


Αγγλία,στο Hanley,σε ένα ερειπωμένο κτίριο, δύο λαθρομετανάστες εγκατέστησαν ολόκληρο εργαστήριο
καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης (αξίας 85.000 λιρών που ήταν έτοιμη να πουληθεί) ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκαν επίσης 254 πλήρως ανεπτυγμένα φυτά και 150 δενδρύλλια.

συνελήφθησαν μετά από μια επιδρομή της αστυνομίας στον Waterloo Road του Hanley.(στις 5-4-17)
το δικαστήριο Stoke-on-Trent Crown Court άκουσε ότι τα δυο άτομα απασχολούνταν με την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και το στέγνωμα (αποξήρανση) των φυτών της κάνναβης, αφού αυτά ωρίμαζαν.
Πρόκειται για τον 20χρονο Βιετναμέζο Nam Le και τον 24χρονο Αλβανό AÍDO Zyka.
το δικαστήριο άκουσε -από την υπεράσπιση, Mr Trevor Meegan-ότι ο Le είναι βιετναμέζικης καταγωγής και έφυγε από τη χώρα του, όταν ήταν ηλικίας 15 ετών και πήγε στην Τσεχική Δημοκρατία. πλήρωσε 3.000 λίρες για να πάει στην Αγγλία και ήταν στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στο Stoke-on-Trent, κοντά σε έναν Αλβανό, για να εργαστεί ως κηπουρός στο  Waterloo Road. Τώρα είναι πρόθυμος να γυρίσει πίσω στο Βιετνάμ.
Η υπεράσπιση (Peter Kay)  για τον 24χρονο Αλβανό AÍDO Zyka ακούστηκε να λέει ότι "«ο Zyka έμενε στο ξενοδοχείο για 10 ημέρες, όταν πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιδρομή.Βρισκόταν στην Αγγλία μόνο για δυο μήνες.Πλήρωσε 9.000 λίρες για να έρθει στην Αγγλία και το κίνητρό του, ήταν ότι ο γιος του χρειάζεται ένα μόσχευμα που θα κοστίσει 28.000 λίρες. ΄Ηρθε εδώ για να κερδίσει χρήματα, που θα τα έστελνε στην πατρίδα του"«ο Zyka περίμενε να κερδίσει 1.000 λίρες για μια πετυχημένη συγκομιδή κάνναβης.»
ο δημόσιος κατήγορος για την ποινική δίωξη είπε ότι όταν η αστυνομία έκανε την επιδρομή στις 5 Απριλίου, διαπίστωσε ότι υπήρχε μια έντονη μυρωδιά κάνναβης, τα παράθυρα ήταν κλειστά και καρφωμένα και οι τοίχοι ήταν ζεστοί, στην αφή.
"όταν οι αξιωματικοί μπήκαν στο ακίνητο, οι δυο άνδρες έφυγαν από την πίσω πόρτα"
τα δύο ισόγεια δωμάτια του κτιρίου, χρησιμοποιούνταν ως χώροι υποδοχής, ενώ ο υπόλοιπος ισόγειος χώρος και τρία δωμάτια στον πάνω όροφο και η σοφίτα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή κάνναβης.
και οι δυο άνδρες εισήχθησαν στη χώρα παράνομα.
Ο δικαστής Paul Glenn είπε στο δικαστήριο ότι ήθελε να επιβάλει τη συντομότερη ποινή φυλάκισης, καθώς αναμένει ότι  το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να τους απελάσει.
και οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 12μηνη φυλάκιση
πηγή 11-5-17
http://www.droni.al/web/EMRI_Angli_kultivonte_kanabis_per_transplantin_e_djalit_burg_per_te_riun_shqiptar_38746_1.php

το δημοσίευμα στην Αλβανική τοπική ιστοσελίδα τονίζει ότι ο 24χρονος Αλβανός AÍDO Zyka που μπήκε παράνομα στην Αγγλία για να ασχοληθεί με την κηπουρική στα φυτά της κάνναβης και πλήρωσε 9.000 λίρες για να μπει στη χώρα, ήθελε μόνο, να κερδίσει χρήματα για να πληρώσει το νοσοκομείο, όπου ο γιος του περιμένει ένα μόσχευμα. Αλλά το  δικαστήριο στην Αγγλία δεν τον αθώωσε...
στο ίδιο δημοσίευμα που έκανε Αγγλική ιστοσελίδα, τα σχόλια δείχνουν μεγάλη αγανάκτηση.
ένας σχολιαστής αναρωτιέται γιατί πρέπει η Αγγλία (οι φορολογούμενοι πολίτες της) να πληρώνει έναν ολόκληρο χρόνο τους δυο λαθρομετανάστες και δεν τους κάνουν αμέσως απέλαση.
πηγή 11-5-17
http://www.stokesentinel.co.uk/pair-of-illegal-immigrants-sentenced-for-producing-cannabis-in-a-city-centre-house/story-30324417-detail/story.html#comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.