Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η περιοχή μας πήρε ήδη φωτιά: Πολεμικό συμβούλιο υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο – Το τουρκικό ισλαμικό τόξο κατασκευάστηκε και το «φάντασμα» της Μεγάλης Αλβανίας είναι εδώ


Το τουρκικό ισλαμικό τόξο κατασκευάστηκε και το «φάντασμα» της Μεγάλης Αλβανίας είναι εδώ

Όλα δείχνουν πως πάμε για γενική ανάφλεξη στα Βαλκάνια με «τουρκικό πυροκροτητή» καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχει  Συμβούλιο Τούρκων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο με κύριο στόχο την δρομολόγηση για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Όλα δείχνουν πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα καθώς αυτή η «σουλάτσα» Τούρκων κρατικών αξιωματούχων στο Κοσσυφοπέδιο, οι δηλώσεις Ερντογάν περί υποστήριξης της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» και πολλά «άλλα» τα οποία σηματοδοτούν ραγδαίες εξελίξεις με προεκτάσεις  μέχρι την Ελλάδα.

Η κατάσταση στην ΠΓΔΜ είναι έκρυθμη και όλα συνομολογούν ότι ετοιμαζόμαστε για εμφύλιο πόλεμο εντός της χώρας με την συμμετοχή αλβανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Οι Τούρκοι φέρονται ότι «παρακολουθούν» από πολύ κοντά τις εξελίξεις….

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του στο Πρίζρεν παρακολούθησε σήμερα την υποδοχή που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της «Ημέρας της τουρκικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο».

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Τούρκος ΥΦΕΞ με την ευκαιρία της εορτής της τουρκικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο παρέστη σε  επίσημη δεξίωση που διοργανώθηκε στην πόλη του  Πρίζρεν, αλλά κανένας μα κανένας δεν πιστεύει ότι ο κύριος λόγος της επίσκεψης του ήταν μόνο η γιορτούλα, αλλά η δημιουργία κλίματος προώθησης των τουρκικών συμφερόντων.

Τα συμφέροντα της Τουρκίας  και του ΝΑΤΟ είναι τεράστια στην περιοχή και ο Ερντογάν έχει λόγο σε όλα .

Οικοδεσπότης ήταν ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης του Κοσσυφοπεδίου Mahir Yagcilar ενώ παρέστη και ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Ενβέρ Χοτζάι, ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου του Κοσσυφοπεδίου, Ρασίμ Δεμίρ, ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ Beycan İlyas (Αλβανός), ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο, Γιαν Μπρατού, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Πρίστινα Kıvılcım Kilic, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Πρίζρεν, ο Τούρκος διοικητής της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, Μουσταφά Ιχσάν, βουλευτές, εκπρόσωποι του τουρκικού ιδρύματος ΤΙΚΑ και του Ινστιτούτου Yunus Emre στο Κοσσυφοπέδιο, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των διαφόρων ενώσεων αλλά και πολίτες.

Από το «πελατολόγιο» της εκδήλωσης εξάγεται το συμπέρασμα ότι όλος αυτός ο «καλός» κόσμος δεν συναντήθηκε όλως τυχαίως , και  σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζει πυρετωδώς την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Ο υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Γιλντίζ , μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του  πρωθυπουργού Μπινάλι Γιλντιρίμ και του ΥΠΕΞ  Μεβλούτ Τσαβούσογλου και είπε ότι αισθάνεται χαρούμενος  από την πολύ στενή «συνεργασία»  μεταξύ των κοινοτήτων του Κοσσυφοπεδίου.

«Το Κοσσυφοπέδιο κατά τη δεκαετία του ’90  αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία του, και τα θέματα αυτά είναι σημαντικά για την χώρα , αλλά και για την τουρκική κοινότητα.

Για το λόγο αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να φέρνει σε ημερήσια διάταξη το ζήτημα της αναγνώρισης του Κοσόβου σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο είναι ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα αναγνώρισης του Κοσόβου το συντομότερο δυνατό και μέσα από τις γραμμές του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική της Τουρκίας σε αυτήν την περιοχή είναι ήσυχη και αδελφική», δήλωσε ο Γιντίζ .

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Ενβέρ Χοτζάι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για λογαριασμό της κυβέρνησης του και του Κοινοβουλίου συνεχάρη τους Τούρκους  του Κοσσυφοπεδίου.

Ενώ σημείωσε ότι αυτή η μέρα είναι μια γιορτή για όλους τους ανθρώπους του Κοσσυφοπεδίου. Ο  Χοτζάι δήλωσε ότι αυτή γιορτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ειρηνικής συνύπαρξης της αλβανικής κοινότητας με την τουρκική, όπως και στην Βοσνία στο παρελθόν, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, η ένδειξη είναι ότι οι λαοί θα ζουν μαζί  και στο….μέλλον ( που το ξέρει ..που το ξέρει).

Υπογραμμίζοντας την  μεγάλη τουρκική βοήθεια στο Κοσσυφοπέδιο, πριν και μετά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο Χοτζάι  δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια αυτής της στιγμής,  ο τότε πρωθυπουργός και σημερινός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πάρει την απόφαση να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.

Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας είναι πραγματικά εξαιρετικές ενώ πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο  χάρη στην υποστήριξη του μεγαλύτερου κράτους και ενός φίλου της Τουρκίας».

Ο ρόλος όμως και η επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια θα έχει επιπτώσεις και για τη Βουλγαρία, αναφέρουν Βούλγαροι ειδικοί εμπειρογνώμονες, σε ειδικό συνέδριο με θέμα  την τουρκική διείσδυση στα βαλκάνια.

«Ο ρόλος και η επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια θα έχει επιπτώσεις και για τη Βουλγαρία», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών στον τομέα της Ασφάλειας και των Διεθνών Σχέσεων, Συμεών Νικόλοφ .

«Οι εκτιμήσεις για την τουρκική στάση στα Βαλκάνια κινείται από «ακραία», αν η Δύση απορροφήσει την Ουκρανία, η Τουρκία θα «απορροφήσει» την Βουλγαρία, έως την μη είσοδο  της Τουρκίας στην ΕΕ», και οι δύο εκτιμήσεις δεν είναι υπέρ της Βουλγαρίας, όμως, η περαιτέρω η συνέχιση του εξισλαμισμού αποτελεί τον μεγαλύτερο.. κίνδυνο για την Βουλγαρία », δήλωσε ο Νικόλοφ.

Σύμφωνα με  άρθρο της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας «theguardian.com» , η  Τουρκία κατέκτησε τα Βαλκάνια πριν από πέντε αιώνες.

Τώρα η τουρκική εξουσία πραγματοποιεί την ίδια «επίθεση» με «φιλικότερα μέσα». Ήδη  τουρκικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει στην Βοσνία και στην πρώην οθωμανική πόλη του Σεράγεβο, προσελκύοντας  τα τελευταία χρόνια, την εισροή χιλιάδων Τούρκων φοιτητών σε μια κυρίως μουσουλμανική χώρα, που εξακολουθεί να παραπαίει από έναν βάναυσο εθνοτικό πόλεμο, που έλαβε χώρα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η Τουρκική «πολιτιστική και θρησκευτική επίθεση» έχει επεκταθεί σε όλα τα Βαλκάνια, ακόμα και στην Κροατία και την Σερβία, όπου ως επί το πλείστον οι χριστιανοί κάτοικοι θυμούνται την ακραία συμπεριφορά των Σουλτάνων  από την Κωνσταντινούπολη (νυν Ισταμπούλ)  ως βάναυσοι κατακτητές, και όχι ως απελευθερωτές.

Η Τουρκία πραγματοποιεί μια επιδέξια διπλωματική πολιτική μεσολαβώντας μεταξύ πρώην εχθρών στα Βαλκάνια, επιθυμώντας διακαώς να εμφανιστεί ως ο κυρίαρχος «άρχοντας» της περιοχής. Και αυτή ακριβώς η αυξανόμενη παρουσία έχει δώσει στην  Τουρκία ένα διευρυμένο πεδίο επιρροής της στην Ευρώπη, σε μια εποχή όπου οι προοπτικές της χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνονται εξαιρετικά  αμφίβολες.

«Οι Τούρκοι ηγέτες εργάζονται σε μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία, με ήπια μέσα», δήλωσε ο Αμίρ Zukic, επικεφαλής του γραφείου του Σεράγεβο, το οποίο έχει επεκταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

«Η Τουρκία, μια πρώην περιφερειακή δύναμη, προσπαθεί να επανέλθει στην αναβίωση της παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Επίσης η ΜΙΤ πλέον έχει οργανωθεί ανάλογα και εφαρμόζει ένα επιθετικό δόγμα στις χώρες-στόχους, επεκτείνοντας και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της σε στρατιωτικούς, ενεργειακούς, οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς και δημοσιογραφικούς τομείς.

Ως περιοχές ξεχωριστού ενδιαφέροντος καθορίσθηκαν τα Βαλκάνια, ο Καύκασος, η Μέση Ανατολή, η Μεσόγειος Θάλασσα, η Ερυθρά Θάλασσα, ο κόλπος του Άντεν και η Κασπία Θάλασσα.

Οι προσπάθειες στα Βαλκάνια έχουν δώσει στην Τουρκία ένα νέο χώρο για οικονομική ανάπτυξη. Η Άγκυρα επιχειρεί μέσω της θρησκευτικής και πολιτιστικής επίθεσης , σε συνδυασμό με εμπορικές επενδύσεις να σαγηνέψει εχθρούς και φίλους. Στο μυαλό της όμως η τουρκική πολιτική ελίτ έχει ως στόχο να κατακτήσει τα βαλκάνια, σε μια ρεβάνς των βαλκανικών πολέμων του 1912.

Από την Αλβανία , την ΠΓΔΜ, την Βοσνία έως της Βουλγαρία και την Ελλάδα, το τουρκικό ισλαμικό τόξο «κατασκευάζεται» με μαεστρία.

Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, σε όλα τα Βαλκάνια, διότι πολύ σύντομα θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε το » φάντασμα» της Μεγάλης Αλβανίας και την επιστροφή των Τούρκων μέσω «αυτής».

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.