Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Με τον Μπαφομέτ στο φόρεμα η ηθοποιός Emma Watson ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ

Στις φωτογραφίες που βλέπετε, είναι η ηθοποιός Emma Watson την βραδιά των βραβείων Harper’s Bazaar Women of the Year, στις αρχές Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότεροι κριτικοί είπαν ότι φορούσε ένα πάρα πολύ όμορφο φόρεμα από την συλλογή του Christian Dior. 

Περιοδικά μόδας και ιστοσελίδες που απευθύνονται στο γυναικείο κοινό έκαναν λόγο για «μια μεγάλη κόκκινη νυχτερίδα» και κεντημένο «ένα διαβολάκι» (sic) που φορούσε η βρετανίδα ηθοποιός προκειμένου να είναι «στο κλίμα του Halloween με τον πιο chic τρόπο».
Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα μεγάλο κεφάλι Baphomet σε αυτό.


Στο κάτω μέρος είναι ραμμένη η φράση "Le Diable" που σημαίνει "Ο Διάβολος" στα γαλλικά. Η Emma κέρδισε εκείνο το βράδυ το βραβείο «Έμπνευση της Χρονιάς» ή αλλιώς  το βραβείο «για το πιο elegant Halloween outfit».


Η Watson  προβάλλεται ως ηθοποιός «που είναι γνωστή για τις φεμινιστικές της απόψεις και για τον αγώνα της για τα δικαιώματα των γυναικών». Για θέματα πίστης περιγραφεί τον εαυτό της ως ουνιβερσαλίστρια.

O Baphomet είναι γνωστό σύμβολο (ή καλύτερα μορφή) που συνδέεται με τον αποκρυφισμό, την μασονία και τον σατανισμό. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει ένα είδωλο ή μια θεότητα που οι Ναΐτες Ιππότες κατηγορήθηκαν ότι λάτρευαν στις εναντίον τους δίκες της Ιεράς Εξέτασης στις αρχές του 14ου αιώνα.  

Από το 1856, το όνομα Baphomet έχει συνδεθεί με την εικόνα του "Sabbatic Goat", της γνωστής τραγόμορφης ανδρόγυνης «θεότητας» που ζωγράφισε ο Γάλλος μάγος Ελιφάς Λεβί


Ένα μεγάλο χάλκινο άγαλμα αυτού του Baphomet στήθηκε πρόσφατα στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ εντός του «Σατανικού Ναού». Οι υποστηρικτές του το επευφημούσαν λέγοντας “Χαίρε Σατανά!”

Πάντως η «Εκκλησία του Σατανά» του Anton Lavey υιοθέτησε αυτή ακριβώς την εικόνα του Baphomet, που για αυτούς ήταν ο εωσφόρος. 


Λίγο μετά την κυκλοφορία της εικόνας του Levi, ο Γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος Léo Taxil κυκλοφορήσει μια σειρά από φυλλάδια και βιβλία στα οποία κατήγγειλε τον Τεκτονισμό, ότι στις μασονικές στοές λατρεύουν το διάβολο. Στο κέντρο των κατηγοριών του ήταν ο Baphomet, τον οποίο περιέγραφε ως το αντικείμενο της μασονικής λατρείας.

Το 1897, μετά την αναταραχή που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του, ο Léo Taxil σε συνέντευξη τύπου είπε ότι πολλές από τις αποκαλύψεις του ήταν κατασκευασμένες. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν την πιθανότητα ότι η ομολογία Taxil μπορεί να είχε εξαναγκαστεί προκειμένου να σταματήσει η διαμάχη με τον Τεκτονισμό.  

Η Αμερικάνος μασόνος και συγγραφέας Albert Pike υποστήριξε ότι στον Ελευθεροτεκτονισμό, ο Baphomet δεν είναι ένα αντικείμενο λατρείας, αλλά ένα σύμβολο, το πραγματικό νόημα του οποίου αποκαλύπτεται μόνο στους «μυημένους υψηλού επιπέδου».
Ο Βρετανός αποκρυφιστής Aleister Crowley, που γεννήθηκε περίπου έξι μήνες μετά το θάνατο του Ελιφάς Λεβί, θεώρησε ότι ήταν η μετενσάρκωση του Levi και εν μέρει για το λόγο αυτό, εντός του μυστικιστικού τάγματος O.T.O., ήταν γνωστός ως "Baphomet".

KO / εδώ, εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.