Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ισπανικό καταφύγιο ζώων δικάζεται για απάνθρωπη σφαγή χιλιάδων ζώων, παραποίηση εγγράφων και αδικαιολόγητες δαπάνες με τα λεφτά των χορηγών του

Ισπανικό καταφύγιο ζώων  δικάζεται για τη δολοφονία 2.000 ζώων.  
Η επικεφαλής του καταφυγίου Carmen Marin κατηγορείται ότι δολοφόνησε 2.000 σκύλους και γάτες με αργό και βασανιστικό θάνατο.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η επικεφαλής του καταφυγίου Parque Animal centre του Torremolinos στο νότιο Costa del Sol και ο επιστάτης του Felipe Barco , έκαναν στα ζώα   θανατηφόρα  υποδόρια ένεση και όχι ενδοφλέβια όπως συνιστάται (για την ευθανασία) και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη ηρέμηση. Επίσης κατηγορούνται ότι, χορηγούσαν μικρότερη δόση φαρμάκου ευθανασίας  Dolethal και T-61 -από ότι συνιστάται- για να εξοικονομήσουν λεφτά.

Κατηγορούνται ότι σκότωσαν με αυτό τον απάνθρωπο τρόπο 2.183 ζώα, από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010, όταν η σφαγή των ζώων βγήκε για πρώτη φορά στο φως  κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εγκαταστάσεων.
οι κατηγορούμενοι αποσυνέδεαν τις κάμερες ασφαλείας όταν έκαναν αυτές τις "μαζικές εξοντώσεις" και έβαζαν δυνατά τη μουσική που ακούγονταν από μεγάφωνο για να καλύπτει τις κραυγές πόνου των ζώων.
στο βίντεο περιέχονται οδυνηρές εικόνες
http://www.thelocal.es/20161123/spanish-shelter-head-on-trial-for-killing-over-2000-cats-and-dogs

Η πλειοψηφία των ζώων, ήταν νεαρά και υγιή ζώα, πολλά μάλιστα θανατώνονταν αμέσως, μόλις έπεφταν στα δίχτυα των δολοφόνων, που ίδρυσαν το καταφύγιο το 1996.
Το καταφύγιο για τα εγκαταλελειμμένα ζώα, διέθετε επίσης κομμωτήριο για σκύλους (groo ming services) καθώς επίσης και μια ιδιωτική κλινική ζώων, αν και ο ιδιοκτήτης της, δεν είχε δίπλωμα κτηνιάτρου.

Η επικεφαλής του καταφυγίου Carmen Marin Aguilar,είπε στο δικαστήριο στη νότια πόλη της Malaga -κατά την έναρξη της δίκης της την περασμένη εβδομάδα- ότι «αγαπά τα ζώα».
η δίκη τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.
εάν κριθούν ένοχοι -η επικεφαλής και ο πρώην υπάλληλος (επιστάτης) του καταφυγίου, θα αντιμετωπίσουν  μέχρι και 4 χρόνια φυλάκισης για κακοποίηση ζώων και παραποίηση εγγράφων.

πηγή 23-11-16
http://www.thelocal.es/20161123/spanish-shelter-head-on-trial-for-killing-over-2000-cats-and-dogs

σχετική ανάρτηση στις 12-11-12
Η επικεφαλής Carmen Marin Aguilar συνελήφθη πριν από δυο χρόνια για μαζική σφαγή ζώων
η πολιτοφυλακή Guardia Civil ανέφερε ότι, περισσότεροι από 2.800 σκύλοι και γάτες πέθαναν μετά από ένεση με ανεπαρκή ποσότητα Dolethal (φάρμακο ευθανασίας) για εξοικονόμηση χρημάτων και χωρίς κτηνιατρική επίβλεψη.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του καταφυγίου των ζώων, δαπανήθηκαν μεταξύ του 2008 και του 2010, για αγορές που δεν είχαν καμία σχέση με τη δηλωμένη δραστηριότητα του σωματείου (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα)
 Η επικεφαλής του καταφυγίου απολάμβανε  με τα έσοδα του συλλόγου της, ταξίδια στο εξωτερικό, διαμονή σε ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας, γυμναστήρια, θεραπείες spa, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και αυτοκίνητα.
Αδικαιολόγητες δαπάνες, από το ταμείο του συλλόγου, όπως 104.000 ευρώ για τη διακόσμηση μιας κλινικής αισθητικής ιατρικής και μεταρρύμιση στους χώρους ενός εμπορικού κέντρου που οι κάτοχοί τους ήταν ο γιος και τη κόρη της επικεφαλής του καταφυγίου ζώων.
Σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας Προστασίας της Φύσης (SEPRONA  Servicio de Protección de la Naturaleza )  ένα σημαντικό μέρος των εσόδων από το καταφύγιο ζώων προέρχεται από τις εισφορές, τις χορηγίες αλλά και τις κληρονομιές που άφηναν οι πολίτες, για να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε το καταφύγιο.
όπως δήλωσε ο πρόεδρος της El Refugio, Nacho Paunero " αν αποδειχθεί ο μακρύς κατάλογος των καταγγελόμενων εγκλημάτων, η υπόθεση αυτή θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα, στον τομέα της προστασίας των ζώων."
πηγή 12-11-12
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/11/12/andalucia_malaga/1352724524.html

στις 17-3-2011 ένας δικαστής στη Malaga επέτρεψε την εκ νέου λειτουργία του καταφυγίου, αναιρώντας την απόφαση του δημαρχείου.
όταν ένας κτηνίατρος που συνεργάστηκε με το καταφύγιο ανέφερε στην Guardia Civil ότι, στο κέντρο αυτό, τα ζώα βρίσκουν οδυνηρό θάνατο,
ο δήμαρχος διέταξε ότι, το καταφύγιο πρέπει να κλείσει για έξι μήνες και έβαλε πρόστιμο  €15,000
ο πρόεδρος του καταφυγίου συνελήφθη και κατηγορήθηκε για διάφορα εγκλήματα που περιλαμβάνουν την κακοποίηση των ζώων, την πλαστογραφία εγγράφων, την απάτη, την άσκηση επαγγέλματος χωρίς άδεια και την παράνομη ιδιοποίηση.
τα ζώα εξοντώθηκαν μαζικά με συνεχή και απάνθρωπο τρόπο, χωρίς κτηνιατρικό έλεγχο, με μικρές δόσεις φαρμάκου ευθανασίας - που προκαλούσε ένα παρατεταμένο μαρτυρικό τέλος-
οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά έπρεπε να καταβάλλουν πρόστιμο και να κλείσουν το καταφύγιο για 6 μήνες.
Ωστόσο ο δικαστής απεφάνθη ότι το κλείσιμο δεν μπορεί να βασίζεται σε μια καταγγελία και χρειάζονται  περισσότερα  στοιχεία για καταδικαστική απόφαση.

23-11-2016
σε ένα επίσης αμφιλεγόμενο ισπανικό καταφύγιο εγκαταλειμμένων ζώων γίνεται έρευνα για κακοποίηση.
(Kim’s Animal Rescue centre raided by Guardia Civil just 10 weeks after moving to Almeria from Mijas)
αξιωματικοί από την Guardia Civil’s Seprona animal welfare arm επέτρεψαν στην ιδιοκτήτρια Kim Halliwell να κρατήσει περίπου 75 dogs στην περιοχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται
Σύμφωνα με τις καταγγελίες το καταφύγιο δεν είναι δυνατό να συντηρήσει (να προσφέρει σίτιση και περίθαλψη) αδέσποτα ζώα λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων και λόγω έλλειψης νόμιμου - με άδεια- χώρου.

πηγή 23-11-16
http://www.theolivepress.es/spain-news/2016/11/23/controversial-kims-animal-rescue-centre-raided-by-guardia-civil-after-moving-to-almeria/

http://www.euroweeklynews.com/3.0.15/news/on-euro-weekly-news/costa-del-sol-malaga/86325-torremolinos-animal-shelter-set-to-reopen

προσοχή, σκληρές εικόνες
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.