Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Τι συζήτησαν ο Πούτιν με τον CEO της Volkswagen στο Κρεμλίνο

Τι συζήτησαν ο Πούτιν με τον CEO της Volkswagen στο Κρεμλίνο
Συνάντηση με τον CEO της Volkswagen είχε στη Μόσχα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 
 
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος
να βοηθήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μειωμένες πωλήσεις και αδύναμη ζήτηση, να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.
Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters, ο Πούτιν δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία λόγω της οικονομικής ύφεσης.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο όμιλος τα πάει καλά συνολικά, αν και καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε οποιεσδήποτε απορίες υπάρχουν σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξή σας στη χώρα» είπε στον Ματίας Μίλερ ο Ρώσος πρόεδρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το Κρεμλίνο σχεδιάζει να δώσει ειδικά προνόμια στην γερμανική εταιρεία, καθώς ο όμιλος της VW, που παράγει τα brands Volkswagen, Audi, Seat και Skoda αποτελεί την μεγαλύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο εσόδων. Ωστόσο, λόγω της ύφεσης στη χώρα οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 5% το 2016 ενώ συνολικά οι πωλήσεις στην αγορά αυτοκινήτου έχουν υποχωρήσει κατά 11%, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ευρωπαίων επιχειρήσεων.
Η ίδια η Volkswagen ανακοίνωσε ότι διατηρεί τη δέσμευσή της στην ρωσική αγορά και μάλιστα ότι σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω. «Σκεφτόμαστε διάφορα για το μέλλον και αναζητούμε τρόπους για να εφαρμόσουμε την παγκόσμια στρατηγική μας στη ρωσική αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
(newmoney)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.