Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ…

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ…


Στις 25-1-2017 στις 10 περίπου το πρωί ξεκίνησε η δίκη των Εσφιγμενιτών Μοναχών. Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κάθονται συνολικά 11 άτομα αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες, από τους οποίους οι 8 είναι μοναχοί. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται συνολικά 28 μάρτυρες. Λόγω του ότι ήμουν παρών στην δίκη εξ αρχής όλα μου φάνηκαν αξιοπερίεργα. Στην αίθουσα βρισκόταν πάρα πολύς κόσμος και έξω από αυτήν ήταν μία διμοιρία Ματ πάνοπλων αστυνομικών έτοιμων όπως διαπίστωσα να πατάξουν εν τη γεννέσει της οποιαδήποτε κίνηση πέραν των επιτρεπομένων εκ των ανθρώπων που βρισκόταν εκεί για να υποστηρίξουν την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανήγγειλε 30 περίπου ονόματα ανθρώπων που βρισκόταν στο ακροατήριο και τα έβαλε σε μία κληρωτίδα εκ των οποίων 6 κληρώθηκαν να συμμετέχουν από έδρας στην δίκη, μάλιστα οι 4 εξ αυτών έκατσαν εκατέρωθεν της προέδρου για να την βοηθήσουν στην δίκη. Όσοι δεν κληρώθηκαν αμέσως έφυγαν από την αίθουσα και αυτό είναι πολύ παράξενο. Ποιος λοιπόν τους κάλεσε εκεί και γιατί δεν παρέμειναν οι μη κληρωθέντες στην αίθουσα;;;; Πολλά είναι τα περίεργα της δίκης αυτής. Πως είναι δυνατόν να καταδικάζεται ένας Μοναχός για ρίψη μολότωφ όταν αυτό που έριξε δεν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός τέτοιας μορφής;;; Ας πάμε όμως λίγο πίσω στον Ιούλιο του 2013. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου κάνοντας χρήση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει, επιχείρησαν με δικαστικούς επιμελητές να εισέλθουν στο κονάκι της Μονής.
Μάλιστα, είχαν χρησιμοποιήσει και μίνι μπουλντόζα.

«Η απόφαση αυτή μας κάνει πλέον να πιστεύουμε ότι οι αναρχικοί που έμειναν ατιμώρητοι για αντίστοιχες πράξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και ότι η δικαιοσύνη μάλλον εκτελεί αποφάσεις άλλων.»

Οι ζηλωτές Μοναχοί που ήταν «ταμπουρωμένοι» στο αντιπροσωπείο στις Καρυές και κυρίως ένας Μοναχός επιτέθηκε στους δικαστικούς επιμελητές εκτοξεύοντας μπουκάλια μπύρας με φυτίλι αναμμένο προς εκφοβισμό αυτών που απειλούσαν να διαλύσουν το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για να το καταλάβουν αυτοί της νέας εσφιγμένου που δεν το είχαν ποτέ. Εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί λένε όλοι καταληψίες τους κανονικούς μοναχούς της Εσφιγμένου;;;; Από ποιον κατέλαβαν την Μονή από αυτούς που δεν πάτησαν το πόδι τους ποτέ εντός της Μονής;;;; Ας δούμε όμως λίγο τα της μολότωφ…Αν όντως ήταν πραγματικές κάποια θα είχε εκραγεί από τις 3 η 4 που κατηγορούνται ότι πέταξαν. Αν δείτε την εικόνα θα δείτε ότι το φυτίλι είναι εκτός της φιάλης και για αυτό δεν εξεράγη, άλλωστε η μπύρα δεν παίρνει φωτιά… Ο Μοναχός έκανε μία εικονική μολότωφ για να αναγκάσει την μπουλτόζα και τους νεοεσφιγμενίτες με τις βαριοπούλες που χτυπούσαν την πόρτα του κονακίου να κάνουν πίσω και δεν κατέστρεψε τίποτα εκεί που την πέταξε οπότε δεν τίθεται θέμα εγκλήματος. Αν είχαν κάνει κάτι επιλήψιμο οι δήθεν μολότωφ σίγουρα θα είχαν φωτογραφήσει τα πάντα οι νεοεσφιγμενίτες και θα τα είχαν κάνει σημαία…Στο σημείο αυτό πρέπει να θυμηθούμε αντίστοιχα περιστατικά…1) Την όντως μολότοφ την 17η/10/2016 στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη» – αφέθη ελεύθερος ο 25χρονος από το Μαρούσι! 2) Την όντως μολότοφ την 16η/12/2015 που εκτοξεύθηκε προς το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών – ο 23χρονος ημεδαπός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! 3) Για τις όντως «δυο-τρεις» μολότοφ κατά των αστυνομικών στην οδό Τοσίτσα, την 14η/01/2017 και για τις μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ επί της Χαριλάου Τρικούπη την ίδια μέρα, δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις! Ας δούμε τώρα μία πραγματικά απίστευτη δήλωση η οποία ειπώθηκε κατά την δίκη… O ηγούμενος Βαρθολομαίος, της νέας αδελφότητας κατέθεσε ότι «το κίνητρο δεν προέρχεται από τη δογματική διαφορά», επισημαίνοντας ότι οι ζηλωτές θέλουν να συνεχίσουν να είναι μοναχοί της Ι.Μ Εσφιγμένου για να έχουν προνόμια των μοναχών του Αγίου Όρους. Απίστευτη πραγματικά αυτή η δήλωση διότι ομιλεί για ανθρώπους που ζούνε 40 και 50 έτη εντός της Μονής.
Ας δούμε όμως τα πραγματικά κίνητρα των νεοεσφιγμενιτών. Το 2007 από τηλεοράσεως δημόσια είχα πει στον Γέροντα Μεθόδιο ότι σε ειδικό ταμείο βρίσκονται αρκετά εκατομύρια ευρώ εκ ευρωπαικών κονδυλίων για την Μονή Εσφιγμένου και εξαιτίας του ότι εκπνέει η ημερομηνία που μπορούν να τα πάρουνκαι δεν τα παίρνουν οι νεοεσφιγμενίτες άνθρωποι του πατριάρχη θα του δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα …Ο Γέροντας μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα των ευρωπαίων …Όπως όμως είδαμε οι νεοεσφιγμενίτες ενδιαφερόταν και μάλιστα πάρα πάρα πολύ για τα χρήματα αυτά τα οποία πήραν και σε κανέναν δεν έδωσαν λογαριασμό τι τα έκαναν. Μάλιστα ο νεοεσφιγμενίτης ηγούμενος Βαρθολομαίος δήλωσε ότι χάθηκαν από τα χρήματα του ΕΣΠΑ κάπου 1.5 εκατομύριο ευρώ για το κονάκι που ακόμη έχει η Ιερά Μονή Εσφιγμένου και δεν πήγε να τα πάρει…Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος για τον οποίο καιγόταν οι νεοεσφιγμενίτες και κάνουν ότι κάνουν εναντίον των πραγματικών Εσφιγμενιτών υπό την αιγίδα όπως όλα δείχνουν του πατριάρχη Κωσταντινουπόλεως…
Ας έρθουμε τώρα στα της αποφάσεως. Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής γύρω στις 10.30 το βράδυ για να αποφύγει τις αντιδράσεις του κόσμου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εις βάρος του ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους. Πότε έχει ανακοινωθεί ξανά τόσο μεγάλη ποινή για τέτοιο θέμα πανελληνίως;;;;; Μπορεί να σταθεί νομικώς τέτοια ποινή;;;; Η απόφαση αυτή μας κάνει πλέον να πιστεύουμε ότι οι αναρχικοί που έμειναν ατιμώρητοι για αντίστοιχες πράξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και ότι η δικαιοσύνη μάλλον εκτελεί αποφάσεις άλλων…. Τα συμπεράσματα δικά σας…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

greeknewsondemand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.