Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τουρκία: «Θα βυθίσουμε τον ελληνικό υποβρύχιο στόλο με τους «φονιάδες» Τ-129 ATAK-D» – Παραλαμβάνει και νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Η Τουρκία κινείται μεθοδικά και σχεδιασμένα εδώ και χρόνια με σκοπό να καταστεί περιφερειακή δύναμη σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο με όπλο τις ένοπλες δυνάμεις.
Η οικονομία της έχει σοβαρά προβλήματα το τελευταίο διάστημα επηρεάζοντας παράλληλα πολλά από τα προγράμματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.  
 
Παρόλα αυτά αναμένεται η υλοποίηση σειράς προγραμμάτων άκρως επιθετικού χαρακτήρα που έχουν στόχο τον σύγχρονο και ισχυρότατο ελληνικό υποβρύχιο στόλο, που έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο τουρκικό γενικό επιτελείο.
Γι αυτό και ετοιμάζεται ήδη ναυτική έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου  T- 129 ΑΤΑΚ, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα προσπάθειας της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, για ένα ελικόπτερο επιθετικό σε διαμόρφωση ναυτικού αγώνα ειδικά στο Αιγαίο .
Στο ελικόπτερο Τ-129 ΑΤΑΚ έχει ενσωματωθεί όλη η σύγχρονη τουρκική αεροπορική τεχνογνωσία και τα νέα τουρκικά οπλικά συστήματα πάνω στην  άτρακτο του ελικοπτέρου Agusta Westland A129.
Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ελικοπτέρου που έχει πλήρωμα δυο πιλότους  είναι τα εξής: Ταχύτητα πτήσης 269 km/h (145 κόμβοι), ακτίνα δράσης 561 χιλιόμετρα ή 3 ώρες πτήσης με κανονική δεξαμενή καυσίμων.
 
 
Τα οπλικά συστήματα που φέρει η συμβατική έκδοση του  Τ129 ΑΤΑΚ είναι:
2X4 πύραυλοι UMTAS ATGM οι οποίοι είναι αντιαρματικοί πύραυλοι μακρού βεληνεκούς και κατασκευάζονται από την Roketsan. Οι πύραυλοι UMTAS ATGM (Anti Tank Guided Missile) είναι αυτόνομα κατευθυνόμενοι πύραυλοι με μέγιστο βεληνεκές 8.000 μέτρα.
4Χ19  πύραυλοι 70 χιλιοστών (2,75 ιντσών) και 4Χ4 κατευθυνόμενοι πύραυλοι κατά προσωπικού των 70 χιλιοστών CIRIT της Roketsan. Ο πύραυλος CIRIT κατευθύνεται στο στόχο με laser, και έχει βεληνεκές 8.000 μέτρα . 4Χ2 πύραυλοι αέρος-αέρος ATAS Stinger (γνωστοί και ως AIM-92 Stinger).
Αυτά τα χαρακτηριστικά όμως  μεταβάλλονται για την ναυτική έκδοση για την οποία απαιτείται :
-Ειδικός σχεδιασμός σχήματος  ελικοπτέρου  για ναυτικές επιχειρήσεις .
-Δυνατότητα προσγείωσης οπουδήποτε ακόμα και σε βραχονησίδες αλλά και σε πολεμικά  πλοία.
-Τέσσερις νέοι  ρότορες (πίσω).
-Ενίσχυση των δυνατοτήτων συστημάτων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου .
-Ειδικό ενσωματωμένο  σόναρ
-Ανιχνευτές ραντάρ
-Έξι ραντάρ
Τορπίλες 
Θα έχουμε δηλαδή την δυνατότητα εξοπλισμού του ελικοπτέρου με πυραύλους  cruise και τορπίλης , βοηθητικής δεξαμενής καυσίμου και εκτοξευτή πυραύλων ειδικά για υποβρύχια .
Σαφώς και κατηγορηματικώς οι Τούρκοι θέλουν να υπερέχουν τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Α. Μεσόγειο ειδικά τώρα που ξεκινούν πολλά φιλόδοξα προγράμματα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα είναι «κυνηγοί των ελληνικών υποβρυχίων» και μαζί με τα τουρκικά αεροσκάφη ΑΦΝΣ ναυτικής συνεργασίας θα «χτενίζουν» το Αιγαίο απειλώντας το ελληνικό ΠΝ.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο  Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) ανέθεσε στην ASELSAN με την υπογραφή δύο συμβάσεων  με την  Ηλεκτρονική Διοίκηση Πολέμου  Χερσαίων Δυνάμεων συστήματος Ελέγχου και Συντονισμού (EHKKKS) V / UHF Ηλεκτρονικής Υποστήριξης (ED).
Ο Τούρκος υφυπουργός İsmail Demir κατά την τελετή υπογραφής των συμβάσεων εξέφρασε την σημασία της συμφωνίας για ένα  εθνικό σύστημα ηλεκτρονικού συντονισμού στο μέγιστο επίπεδο.
«Η χώρα οφείλει και πρέπει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από όλους. Η βελτίωση των εθνικών ικανοτήτων των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου έχει καταστεί αναγκαία υπό αυτή την έννοια», είπε ο ίδιος.
«Η τουρκική βιομηχανία έχει προβεί στον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων υπερσύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος και  κύριος ανάδοχος της ASELSAN του συστήματος αυτού .
Το εθνικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου σύμφωνα με τον ίδιο θα «πρέπει να είναι σε θέση να εξουδετερώσει την μαχητική ικανότητα του εχθρού στο μέγιστο βαθμό».
Ο γενικός διευθυντής της ASELSAN Faik Eken είπε επίσης ότι η εταιρεία έχει μια μακρά ιστορία στον  ηλεκτρονικό πόλεμο.
Η Τουρκία παράγει στην  συντριπτική πλειοψηφία  εγχώριων δυνατοτήτων  συστήματα  V / UHF Ηλεκτρονικής Υποστήριξης (EDR),  συγκρότημα ηλεκτρονικών επικοινωνιών για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων, όπως η  αυτόματη αναγνώριση, η αποδιαμόρφωση, η δυνατότητα εντοπισμού τοποθεσίας εχθρικών οπλικών συστημάτων με δυνατότητα  καταγραφής και ανάλυσης.
Η τιμή του συμβολαίου είναι αξίας 82 εκατομμυρίων λιρών ή  97 εκατομμυρίων δολαρίων και θα περατωθεί ο 2020.
Υπενθυμίζουμε ότι οι «γείτονες» έχουν κατασκευάσει ήδη ολοκληρωμένο  σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών (εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων) SIGINT, CORAL καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας , εναντίον της χώρας μας, με εμβέλεια τουλάχιστον 100 χλμ .
Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με την χρήση του συστήματος αυτού διαθέτει την τρομερή δυνατότητα παρεμβολής (ηλεκτρονικού πολέμου και επιχειρήσεων SIGINT) και στις τρεις διαστάσεις, θάλασσα, στεριά και αέρα.
Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές δυνάμεις που έχουν έδρα τα νησιά  Χίο , Μυτιλήνη , Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Καστελόριζο, είναι οι κύριοι αποδέκτες των συστημάτων αυτών όπως και στον Έβρο.
 Οι Τούρκοι  μπορούν και παρεμβάλουν,  παρακολουθούν  τις επικοινωνίες των ελληνικών ενόπλων δυνάμενων,  τις πτήσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας,  αλλά και  πολιτικές πτήσεις.
Η Aselsan κατασκευάζει το συγκεκριμένο σύστημα  «Απομακρυσμένης Ηλεκτρονικής Υποστήριξης / επίθεσης (Land SOJ) CORAL,  επί κινητού οχήματος.
Ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN , στην ομιλία του τόνισε ότι  οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) καλύπτουν  πλέον πλήρως τις  ανάγκες τους  στον τομέα της  ηλεκτρονικής άμυνας με μοναδικές τεχνολογικές λύσεις.
Ο τουρκικός στρατός  έχει την  ευκαιρία να αναπτύξει ένα  εθνικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που  μπορεί να βελτιώσει τις δυνατότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων , όσο  πολύ λίγες χώρες του κόσμου .
Το Κινητό Ηλεκτρονικό Σύστημα Πολέμου CORAL, είναι τοποθετημένο σε  στρατιωτικά  τακτικά οχήματα, τα οποία  διαθέτουν την δυνατότητα  δράσης σε  μια ευρεία ζώνη συχνοτήτων. Το CORAL αποτελείται από το  Σύστημα Υποστήριξης Ηλεκτρονικών (CORAL ED) και το σύστημα   Ηλεκτρονικής επίθεσης (CORAL ET) .
Περιττό να τονίσουμε ότι η Τουρκία αποκτά τεράστιο πλεονέκτημα στο Αιγαίο και στους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να πράξει οποιαδήποτε επιχείρηση  όπου και όποτε το  επιθυμεί.
 
  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.