Η οικονομική κρίση που έχει διαλύσει την Ελλάδα, θα συζητηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου των επτά πιο πλουσίων χωρών του κόσμου (G7), με την Ρωσία να έχει αποχωρήσει, και στην συζήτηση θα λάβει μέρος και ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μινούτσιν.
Την αποκάλυψη έκανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου των Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις θέσεις των ΗΠΑ επί των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο.
Ηχηρό μήνυμα ότι απομένει να γίνει πολύ δουλειά για να βρεθεί η Ελλάδα σε βιώσιμη πορεία, έστειλε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις αμερικανικές θέσεις εν όψει της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.
Μάλιστα, επανέλαβε τις απόψεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μανούσιν, και προφανώς του Ντόλαντ Τραμπ ότι είναι η Ευρώπη εκείνη που θα πρέπει να χειριστεί την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού χρέους.
Τόνισε δε πως η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει την τελική συμφωνία της Ελλάδας με την Τρόικα πριν κάνει γνωστές τις δικές της θέσεις, οι οποίες αναμένεται να διευκρινιστούν και να ανακοινωθούν σύντομα.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ, αφενός υπενθυμίζουν πως το «ελληνικό ζήτημα» είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, αφετέρου πως «χρειάζεται πολλή δουλειά στην Ελλάδα», προκειμένου να υπάρξει πορεία προς τα επάνω.
Ποια είναι άραγε η νοοτροπία της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ; Μείωση φόρων, ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μείωση του κράτους και της γραφειοκρατίας.
Τι επικρατεί στην Ελλάδα; Αύξηση φόρων, κατακρήμνιση της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αύξηση του κράτους και της γραφειοκρατίας.
Τα ακριβώς αντίθετα δηλαδή. Αυτό σημαίνει το πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στην Ελλάδα και εφόσον δεν γίνει, οι ΗΠΑ δεν μπορούν κάνουν τίποτα.
Τι κι αν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί από σήμερα επίσκεψη στο Πεκίνο συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά;
Τι κι αν δηλώνει πως «ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας»;
Χώρες με κατεστραμμένες οικονομίες και γονατισμένο παραγωγικό τομέα δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο διαπραγματεύσεων για το καλό του τόπου.
Απλά προχωρούν σε διακρατικές συμφωνίες ειδικών συνθηκών, με κέρδη-μπαξίσια μόνο για τις όποιες ολιγαρχικές κυβερνήσεις αριστερής κατεύθυνσης και όχι με οφέλη για την ανάπτυξη του τόπου.
Ή πιο απλά, δεν επενδύουν στην χώρα σου αλλά την αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί ή έστω παντεσπάνι, το οποίο το τρώνε αυτοί που κλείνουν το deal.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.